2018 Yılının Trend Rengi GREENERY

Dünyanın renk otoritesi olarak kabul edilen ve her yıl tasarım, reklamcılık, pazarlama ve dekorasyon gibi alanlarda o yılın renk trendlerini belirleyerek yön veren Pantone, 2018 yılının rengini Greenery olarak belirledi. Pantone tarafından yapılan açıklamaya göre tam çevirisi yeşillik anlamına gelen greenery rengi iyileşmeyi, yenilenmeyi, tazelenmeyi ve yeni başlangıçları sembolize ediyor. Aslında bu renk ağaçların yeşermeye, çiçeklerin açmaya başladığı sarı ve yeşil tonlarından oluşuyor ve tamamen baharı yansıtıyor.

Aynı zamanda greenery rengi bir çeşit arınmayı, özlediğimiz barışı, her türlü kötülüğün, karmaşanın, yozlaşmanın ortadan kalkıp yeniden doğayla iç içe bir başlangıcı da hatırlatıyor. Enerji ve güç veriyor. O halde bu renk için umudun, güvenin, inancın, sakinliğin rengi demek hiç de yanlış bir ifade olmayacaktır. Evet bu yıl bütün evler bu tema eşliğinde dekore edilecek ve doğa evlerde yeniden canlanacak, her şey güzel olacak.

Peki ama greenery rengini hangi renklerle harmanlayabiliriz uyumu nasıl yakalayabiliriz? Bu renk enerjik ve canlı bir renk olduğundan en güzel haliyle fındık rengi dediğimiz Hazelnut, Çuha Çiçeği Sarısı dediğimiz Primrose Yellow ve Soluk kızılcık rengi dediğimiz Dogwood renkleri ile kendini gösterecektir. Ayrıca Greenery rengi ile beyaz, ekru, gri mavi, pudra rengi, koyu safran rengi, ten rengi, kahve tonları mükemmel bir uyum göstermektedir.  Bu renk ile kullanılabilecek diğer renkler ise toz mavi, okyanus mavisi, mineral sarısı, lila, nane yeşili, gök mavisi, yavru ağzı, kum rengi, pembe, mor tercih edilebilecektir. Tekstil ise tabi ki doğayı çağrıştıran hasır, pamuk, keten gibi ürünler ve yanı sıra seyrek dokulu, ağ görünümlü kumaşlar, tüller olacaktır.

Galerimizde bu yılın trend rengi greenery dekorasyon örneklerini bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir