2018 Modern Salon Takımları

Bu yazımızda sizlere modern salon takımları ile alakalı bilgiler vermeye çalışacağız. Salon denince birçok salon takımı mevcuttur fakat modern görünüm bazıları için vazgeçilmezdir. İşte bu yazımızda modern salon takımlarında vazgeçemeyenler için güzel bir örnek olacaktır. Konuyu fazla uzatmadan sizleri modern salon takımları makalemiz ile baş başa bırakıyoruz.

Kullanımına Göre Salon Tipleri

Bazı evlerin en çok vakit geçirilen odası bazı evlerin ise kapısı kilitli misafir odası olarak bilinen salon, bir evin tasarım dilini yansıtan en karakteristik odasıdır. Kullanıcının zevkine bağlı olarak pek çok tarzda dekorasyon seçeneğine sahip olan bu mekanların bir kısmında konfor ön plana çıkarken bir kısmında ise yalnızca estetik temel alınmaktadır. Genel olarak ekstra bir oturma odasına sahip olan evlerde salonlar misafir ağırlamak amaçlı kullanılmaktadır. Normal şartlarda oturma odasında aranan konfor bu tip salonlarda aranmamaktadır. Ancak böyle bir alan bulunmaması durumunda salon günlük kullanıma da uygun dekore edilmelidir. Bu nedenle iki tip mekanda seçilen mobilya ve aksesuarlar farklılık göstermektedir. Modern salon takımları bu bağlamda kullanıcılara iki tip mekan için bir kesişim kümesi oluşturmaktadır. Bu senenin modası olan modern takımlar sayesinde günlük kullanıma göre tasarlanan salonlarda şıklık, misafir için yapılan dekorasyonlarda ise konfor sağlamak kolaylaşmaktadır.

 

2018 Modern Salon Takımları

 Fonksiyonel ve Şık Koltuk Takımları

2018 dekorasyon trendleri arasında geçmiş yılların varaklı ve bol işlemeli koltuk takımlarının yerini modern çizgilere sahip, oturma ve uzanma eylemlerinin yanı sıra çok daha farklı fonksiyonları gerçekleştirebilen teknolojik ve kullanışlı koltuklar almaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde bireyler artık günlük hayatlarında kullandıkları nesnelerde maksimum verimi elde etmeyi hedefler hale gelmiştir. Dolayısıyla kullanıcıya ekstra depolama alanı sunan, modüler olarak farklı şekiller alabilen, istenildiğinde yatak haline getirilebilen, kendi içinde ayarlanabilir bir takım yüzeylere sahip olan ve hatta elektrik bağlantısı ile teknolojik işlevler yerine getiren koltuklar alıcıların ilgisini çekmektedir. Genel olarak etrafı mobilya ile çevrelenmeyen sadece döşemeden oluşan modern koltuklar 2018 salon takımı trendleri arasında yer almaktadır. Yataklı ve bazalı gibi son zamanlarda alışılmış fonksiyonel koltuklar bile artık yerini bluetooth bağlantılı ve ses sistemine sahip teknolojik koltuklara bırakmaktadır. Bazı tasarımlarda ürüne bağlı bulunan kitaplık şeklinde depolama üniteleri veya ürüne entegre edilmiş sehpalar ait olduğu koltuk takımlarını daha fonksiyonel hale getirirken aynı zamanda dönemin yeni trendleri arasında da yer almaktadır.

 TV Üniteleri ve Yemek Masaları

Salon dekorasyonu denildiğinde eskilerin vazgeçilmezi haline gelen vitrinler artık demode haline gelmektedir. Bu tip mobilyaların yerini gösterişten uzak minimal kütüphaneler almaktadır. Ayrı üniteler halinde tercih edildiği gibi 2018 tasarımlarında bu tip mobilyalara tv ünitesine entegre olarak da oldukça sık rastlanmaktadır. Kullanıcıya hem depolama alanı sağlayan hem de televizyonun monte edilebileceği bu modern ünitelerde bütüncül tasarımların yanı sıra modüler alternatifler de yer almaktadır. Bu alternatiflerde genel olarak televizyonun altına yerleştirilen birimde alıcılar için ayrılmış kapaksız bir göz ile birlikte çekmece şeklinde depolama alanları yer almaktadır. Televizyonun yan veya üst kısımlarında ise alternatif depolama alanları konumlandırılmaktadır. 2018 trendleri arasında yer alan bu tip ürünlerde bulunan birbirinden ayrı birimler genel olarak yer değiştirilebilir şekilde tasarlanmıştır. Böylelikle kullanıcıya da satın aldığı ürünü ihtiyacına uygun bir şekilde tasarlama olanağı sunulmaktadır.

Sizler için derlediğimiz 2018 modern salon takımları galerimize göz atabilirsiniz. Değerli yorumlarınızı ve görüşlerinizi lütfen bizlerle paylaşınız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir