2018 Salon Dekorasyonu Tasarımları

Salonlar, İçinde yaşayan kişiler için bir hayli değerli, çoğu zaman bütün kişisel zevklerini yansıttıkları yaşam alanlarıdır. Aynı zamanda evin genel dekorasyon tarzını ve stilini de belirler.

Evleri tasarlarken ve mobilya almaya karar verirken ilk olarak salondan başlanır. Özellikle renk uyumları dekorasyonu vazgeçilmez parçaları arasındadır. Dekorasyonu doğru yapılmayan salondaki eşyalar, renklerle uyumlu olmadığı sürece göz yorucu olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için doğru dekorasyon önemlidir.

Duvarların Mobilya ve Zeminlerle Uyumu

Açık renklerin koyu ve pastel tonlarla birleşmesi harika dokular yaratıyor. Örneğin kirli beyaz ve bordo birleşimi sıcak bir ortam yaratabilir. Tek cephede uygulanan beyaz tuğla görünümlü duvarlar ise salona çağdaş bir doku katabilir. Duvar dekorasyonu için kullanılan saat modelleri ise hareketli ayna tasarımlarıyla birleştirilebilir. Zemindeki sadelik ve parlaklık yaratmak amacıyla ise koltuk takımına uygun renkleriyle ön plana çıkan şık bir halıyla kontrast yakalanabilir. Kullanılan koltuk takımı her ne kadar modern tasarımlara sahip olsa da döşemelerde kullanılan klasik dokunuşlarla eklektik çağdaş bir yapı sağlanabilir.

2018 Salon Dekorasyonu Tasarımları

Beyazın Şıklığı

Minimal ve modern bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen sade koltuk takımları, tavandan zemine kadar uzanan eğimli pencereler sayesinde sıra dışı ve estetik bir görünüm sunar. Gri renk duvarlar ise modern salon dekorasyonlarına kullanılan en doğru seçeneklerden biridir. Çünkü gri duvarlar salonlara hem olabildiğinde şık bir görünüm hem de modern bir ağır başlılık katar. Dekorasyonun tam merkezine konumlandırılan L koltuk takımları ise işlevsellik ve rahatlık sunan salonun başrolünü üstelenir. Yuvarlak tarzda olan orta sehpalarda ise renkli ve modern modeller kullanılmalıdır.

2018 Salon Dekorasyonu Tasarımları

Şık, Çağdaş ve Ağırbaşlı

Modern salon dekorasyonu denilince akla ilk gelen çok renkli olmayan, minimal, gir veya beyaz ağırlıklı veya cıvıl cıvıl salonlardır. Oturma grubundan aydınlatma öğelerine, yemek masasından zemine, kitaplıktan televizyon ünitesine ve yaşam alanında bulunan diğer küçük aksesuarlara kadar bütün detaylar hem göz kamaştıran hem de sıra dışı bir şıklıktan oluşmalıdır.

Küçük Ama Benzersiz

Salonu metrekare açısından zengin olmayan kişiler, dekorasyon konusunda zorlanabilir. Bu durum dekorasyonun zengin olmayacağı anlamına gelmiyor elbette. Küçük salonlarda, küçük alanların kurtarıcısı olan L koltuk modelleri kullanılmalıdır. Bu sayede konforlu bir ortam yaratılarak ve alandan da tasarruf edilerek ferah bir salon oluşturulabilir. Tekli koltuk tasarımları ise bütün salonun atmosferini değiştiren şık unsurlar arasındadır. Duvarlara monte edilen üç tablolu ve hareketli tablolar ise salonun yapısına karakteristik bir özellik katarak, benzersiz bir şıklık oluşturabilir.

Sizler için derlediğimiz 2018 Salon Dekorasyonu Tasarımları galerimize göz atabilirsiniz. Değerli yorumlarınızı ve görüşlerinizi lütfen bizlerle paylaşınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir